Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Duurzaamheid in nieuwe stijl  | Webversion

Save the date symposium:
‘Duurzaamheid in een nieuwe tijd’

14 en 15 oktober 2021, De Vereeniging in Nijmegen

Het symposium is een initiatief van de Nederlandse werkgroep hoofd-hals tumoren

Vergroening van de operatiekamer; het is onderwerp van gesprek op medische congressen. De ‘snijdende’ wetenschappers en beroepsverenigingen startten vorig jaar het Landelijk Netwerk Groene OK om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen milieubewuster beleid gaan maken. Duurzaamheid gaat verder dan de Groene OK en is verweven met ons dagelijks werk.

De Nederlandse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren organiseert het symposium ‘Duurzaamheid in een nieuwe tijd’, op 14 en 15 oktober 2021 in De Vereeniging in Nijmegen.

Meer informatie over het programma en inschrijving volgt spoedig, hieronder alvast een voorproefje over de keynote sprekers van het symposium.

Noteer de datum vast in uw agenda!

Inschrijven: https://registratie.radboudumc.nl/126891/subscribe


Keynote speaker: Maria Koijck

Schorten. Bergen handschoenen. Injectienaalden. En honderden plastic zakjes. Beeldend kunstenares Maria Koijck uit Groningen hoorde twee jaar geleden dat ze borstkanker had, verzamelde het afval van haar borstoperatie en maakte er een kunstwerk van. De centrale
vraag: kan dit anders?
Twee jaar geleden hoorde ze dat ze borstkanker had. Haar linkerborst werd afgezet, maar werd vorig jaar november gereconstrueerd. Chirurgen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) haalden het blauwe zakje met haar prothese uit haar lichaam tijdens een tien uur durende operatie. De prothese verdween in de vuilniszak, net als al het andere gebruikte operatiemateriaal. Dit keer echter niet om vernietigd te worden, zoals anders, maar om aan de vrouw op de operatietafel te geven. Die patiënte, Maria Koijck dus, had gevraagd of zij al het afval dat bij deze ingreep werd gebruikt mocht gebruiken voor een kunstwerk.

Dat kunstwerk is nu te zien op het filmpje getiteld Dit is het afval van één operatie dat ze samen met haar dochter Eva Glasbeek heeft gemaakt. Als statement tegen de wegwerpwereld.

Keynote speaker: Paul Smits 

Paul Smits (1957) is sinds 2012 decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. In Nijmegen is hij gepromoveerd en opgeleid tot internist. Als staflid op de afdeling Interne Geneeskunde van het Radboudumc richtte hij zijn onderzoek op klinische farmacologie, hypertensie en diabetes mellitus. In 1995 werd hij benoemd tot hoogleraar Farmacologie en hoofd van de afdeling Farmacologie-Toxicologie van het Radboudumc. Vijf jaar later werd hij opleider voor het aandachtsgebied klinische farmacologie binnen de interne geneeskunde.

Van 2008 tot 2012 was Paul Smits wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Evidence Based Practice (NCEBP). In die periode was hij ook voorzitter van het bestuur van het IWKV (Instituut Waarborging Kwaliteit en Veiligheid), lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en lid van de Beraadsgroep Geneeskunde van de Gezondheidsraad. Tevens is hij vanuit het Radboudumc ‘Green Deal’ ambassadeur voor de verduurzaming van zorg.

Locatie

De Vereeniging
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen
Website:
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Contact

Voor vragen neem contact op met:
Radboud Health Academy
Karina van Lenthe
T: 06 – 1592 9420
E: events.rha@radboudumc.nl
Radboudumc wapen
Ga naar de bovenkant