werkgroep hoofd-halstumoren hoofdtumor halstumor tumor diagnostiek behandeling controle hoofd-halsgebied

NWHHT

Nederlandse Werkgroep Hoofd-HalsTumoren

Direct naar hoofdmenu en site informatie
Huidig pad: Home » Paramedische werkgroep

Nederlandse Fysiotherapie Halsklierdissectie Studiegroep (NFHSG)

Binnen de NFHSG zijn fysiotherapeuten verenigd die werkzaam zijn op een KNO afdeling, een afdeling mondheelkunde en/ of een afdeling kaakchirurgie van een aantal Nederlandse hoofd-hals centra. Deze studiegroep is gelieerd aan de Paramedische Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren (PWHHT).

De NFHSG heeft zichzelf de volgende doelen gesteld:

  1. Het bereiken van consensus ten aanzien van de beste behandeling van patiënten die een halsklierdissectie hebben ondergaan en hieruit volgend: het schrijven en onderhouden van een behandelrichtlijn op basis van 'best-available evidence/ best practice'.
  2. Het ontwikkelen van eenvoudige meetprotocollen om inzicht te krijgen in de klachten van patiënten die een halsklierdissectie hebben ondergaan.
  3. Het verzamelen en produceren van wetenschappelijke literatuur verzamelen over de gevolgen van halsklierdissecties voor het bewegingsapparaat, het algemeen dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven van patiënten die een halsklierdissectie hebben ondergaan.
  4. Het uitdragen van kennis op het gebied van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat als gevolg van een halsklierdissectie.

Op de website van de NFHSG vindt u contactinformatie van de studiegroep leden, informatie over halsklierdissectie en de fysiotherapeutische zorg na halsklieridissectie. Ook vindt u er een overzicht van relevante wetenschappelijke publicaties, de richtlijn 'schouderpijn na halsklierdissectie' en een oefenfolder voor patiënten die een halsklierdissectie hebben ondergaan.

Website NFHSG: nfhsg.vze.com

Terug naar top


werkgroep hoofd-halstumoren hoofdtumor halstumor tumor diagnostiek behandeling controle hoofd-halsgebied